Не знам кой дава съвети на премиера, но това е най-глупавото

...
Не знам кой дава съвети на премиера, но това е най-глупавото
Коментари Харесай

Дикме с остър коментар за зърното. Какво посъветва Петков

„ Не знам кой дава препоръки на премиера, но това е най-глупавото и най-неадекватното решение, което са вземали – по отношение на запаса от зърно. “ Това съобщи пред БНР някогашният аграрни министър Мехмед Дикме.

„ Вместо страната да купува зърно от остаряла годишна продукция, да направи всичко възможно веднага да освободи пазара и да подтиква износа на зърно. Това зърно, в случай че не се изнесе, България чака 7 милиона тона ново произвеждане след 3 месеца, които няма да има къде да ги складират. “

Зърнарите би трябвало в този момент да изнасят продукцията си, безапелационен е Мехмед Дикме, който нарече „ доста неправилно “ това, че се постанова възбрана за експорт на пшеница в сегашния миг. 

„ Тази пшеница би трябвало да излезе от България, а не да влезе в хамбарите. Премиерът би трябвало да върви при възрастните хора, елементарните селяни, с цел да му каже този елементарен човек, който е на село – още от дядо си знае, че преди беритба хамбарите се изпразват, почистват се, с цел да може да прибере нова годишна продукция. “

Тенденцията е към понижаване на интернационалната цена на пшеницата. Страната ни би трябвало да се възползва, когато цената е висока, да влязат свежи пари при производителите, счита някогашният аграрни министър.

Войната до месец-два ще свърши, тя не може да бъде стогодишна, уточни още Мехмед Дикме. В края на юли към този момент ще имаме зърнен баланс и ако е належащо, в случай че войната продължава, може да се купува юли-август, не в този момент, поучава ексземеделският министър.

„ Тук няма проблем. Проблемът сами могат да го основат - зърнопроизводителите септември, като се изпълнят с продукция, която няма какво да я вършат, няма къде да я складират, нямат пари могат да докарат комбайните и тракторите отново на жълтите павета и тогава ще схванат каква неточност са създали “, коментира Дикме. 

Според него никой у нас не трябва да се тормози, че могат да станат катаклизми с пшеницата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР